123 Schilderen Logo

Goed schilderwerk is vakwerk

Goed schilderwerk leveren is best een klus waar u de juiste vaardigheden voor nodig hebt. Over het schilderen van de binnen- en buitenkant van huizen valt immers een boel te zeggen. Sommige mensen geven er weinig om en vinden alles wel best, terwijl anderen er voor zorgen dat hun huis van binnen en buiten jaarlijks weer vers in de verf staat. Daartussen zit een middenweg waar de meeste mensen zich op bevinden. Schilderwerk, zeker als het buiten is en blootgesteld wordt aan weer en wind, moet nu en dan bijgewerkt. De meeste mensen laten daarom af en toe hun kozijnen bijwerken, en nemen dan hun voordeur en wellicht ook de achterdeur meteen mee. Ook binnen wordt hier en daar wat opnieuw geverfd, maar dat is eerder omdat het tijd is voor een nieuwe kleur en niet zozeer voor onderhoud.

Diverse soorten schilderwerk

Zoals u weet zijn er talloze verschillende soorten schilder klussen. Nog los van de kunstschilders uiteraard, want dat is een hele andere tak van sport. Het schilderen van een grote boerderijdeur bijvoorbeeld, die van onder tot boven in glimmend zwart of donkergroen wordt geverfd, is een heel andere klus dan het bijwerken van de kozijnen van een klein appartement. Ook het verven binnen of buiten is een groot verschil. Er zijn huisschilders die zich specialiseren in een van de twee, maar ook schilders die het beide kunnen en graag doen. Als u het combineert, en alles meteen tegelijk laat bijwerken, bent u wel vlot klaar met de klus.

Kies een kleur die goed past

Twijfelt u of het bij u al nodig is? Als het er binnen allemaal nog piekfijn uitziet, en er geen vlekken op de huidige verf zitten, of barstjes in de bovenste laag, dan is het waarschijnlijk nog niet nodig. Maar misschien vindt u van wel, want u bent de huidige felle kleur muurverf helemaal zat. Dat kan natuurlijk, en dan is het te gek om even voor iets heel anders te gaan. Dat kunt u overigens zo vaak doen als u wilt, sommige mensen wisselen meerdere keren per jaar van kleur muren, puur omdat ze dat leuk vinden. Het is immers uw huis, waarin u mag doen wat u wilt!

Maak het niet moeilijker dan nodig

Hoewel u dus kunt doen wat u wilt, alle kleuren van de regenboog mag kiezen voor op de muren en zo vaak mogelijk mag wisselen van kleur, moet u het niet moeilijker maken dan het is. Als het echt om een klein stukje muur gaat, of over één deur, dan kunt u het waarschijnlijk best zelf en kost het je niet heel veel tijd en moeite. Maar zodra het over grote oppervlaktes gaat, met moeilijke hoekjes of wisselende materialen, is het verstandig om de klus uit te besteden aan een professionele schilder. Laat een echte schilder het schilderwerk opknappen, want dan weet u zeker dat het op een fatsoenlijke wijze gebeurd.

Bekijk meer van onze blogs ↓

"De meest geschikte partner voor het uitbesteden van al uw schilderwerkzaamheden en andere soorten klussen!"

✓ Vakkundige & Professionele Schilders

✓ Ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak

✓ Wij komen iedere klus als beste uit de verf!

Ons schildersbedrijf is gevestigd in de omgeving van de Randstad en wij zijn gespecialiseerd in het schilderen van binnen en buiten uw woning. Met al ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak hebben wij al veel verschillende schilderprojecten mogen uitvoeren. Wij zijn geschikt voor zowel kleine projecten zoals het schilderen van een dakkapel of het verven van een buitendeur, maar wij zijn ook geschikt voor grote projecten zoals het schilderen van uw gehele woning of het schilderen van een kantoorpand.

123Schilderen staat bekend om zijn vakmanschap, klantgerichtheid en echt degelijk vakwerk. Daarnaast beschikken wij over een heldere, eenvoudige en efficiënte werkwijze. Wij bestaan uit een groep ervaren en professionele schilders die alle werkzaamheden accuraat, zorgvuldig en met veel aandacht uitvoeren. Wij vinden het belangrijk om hoge kwaliteit en goede service te leveren. Het doel is om onze klanten blij en tevreden te maken met een fantastisch eindresultaat.