123 Schilderen Logo

Onderhoudsschilder

"De meest geschikte partner voor het uitbesteden van al uw schilderwerkzaamheden en andere soorten klussen!"

✓  Vakkundige & Professionele Schilders

✓  Ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak

✓  Wij komen iedere klus als beste uit de verf!

Ons schildersbedrijf is gevestigd in de omgeving van de Randstad en wij zijn gespecialiseerd in het schilderen van de binnen- en de buitenkant uw woning. Met al ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak hebben wij al veel verschillende schilderprojecten mogen uitvoeren. Wij zijn geschikt voor zowel kleine projecten zoals het schilderen van een dakkapel of het verven van een buitendeur, maar wij zijn ook geschikt voor grote projecten zoals het schilderen van uw gehele woning of het schilderen van een kantoorpand.

123Schilderen staat bekend om zijn vakmanschap, klantgerichtheid en echt degelijk vakwerk. Daarnaast beschikken wij over een heldere, eenvoudige en efficiënte werkwijze. Wij bestaan uit een groep ervaren en professionele schilders die alle werkzaamheden accuraat, zorgvuldig en met veel aandacht uitvoeren. Wij vinden het belangrijk om hoge kwaliteit en goede service te leveren. Het doel is om onze klanten blij en tevreden te maken met een fantastisch eindresultaat.

De voordelen van latexverf voor buiten

Latexverf voor buiten is een uitstekende keuze voor het schilderen van uw exterieur. Deze verfsoort heeft diverse voordelen ten opzichte van traditionele verven, zoals snelle droogtijden, uitstekende hechting en weerbestendige eigenschappen. Bovendien is latexverf op waterbasis, wat betekent dat het milieuvriendelijker is en eenvoudiger te reinigen dan oliegedragen verven. Latexverf is geschikt voor verschillende oppervlakken, waaronder hout, metaal, baksteen en beton. Indien er buiten met de juiste latex wordt geschilderd, is het belangrijk om een goed voorstrijkmiddel te gebruiken voor een goede hechting van de verf. Als er de volgende dag weer verder wordt geschilderd, kunt u de roller het beste bewaren in een afgesloten plastic zak. Daarnaast is het belangrijk om het niet met water spoelen, dan komt er teveel vocht in de verf dat juist de dekkracht verlaagt.

Het kiezen van de juiste latexverf voor buiten

Bij het kiezen van latexverf voor buiten is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen en omstandigheden van het te schilderen oppervlak. Kies een verf die speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik, met eigenschappen zoals UV-bescherming, vochtwerendheid en schimmelbestendigheid. De glansgraad is een andere belangrijke factor: hoogglansverf is duurzamer en beter bestand tegen weersinvloeden, terwijl zijdeglans of matte verf een meer subtiele uitstraling heeft. Vraag eventueel advies bij een verfspecialist om de meest geschikte keuze te maken. Verder komt hoogglans met latexverf echter zeer weinig voor. Het meeste wordt gekozen voor een matte latexverf. Met name de grote verffabrikanten bieden een goede basis voor mat latexverf.
Werkwijze-1

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Werkwijze-2

Ontvang een prijsopgave met bijbehorende levertijd

Werkwijze-3

Na akkoord kunnen wij aan de slag met schilderen!

Een buitenoppervlak klaarmaken voor latexverf

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvol schilderproject met latexverf voor buiten. Begin met het reinigen van het oppervlak, verwijder vuil, stof en eventuele algen of schimmels. Repareer beschadigingen, zoals scheuren of gaten, met een geschikt vulmiddel en schuur indien nodig het oppervlak om een goede hechting van de verf te garanderen. Breng vervolgens een laag primer of grondverf aan, speciaal ontwikkeld voor buitengebruik en compatibel met latexverf. Een goede voorstrijk is vaak het gebruikelijke, want dat zorgt voor een lijmende werking van de verf. Neem wel de drogingstijden in acht voordat u de volgende laag aanbrengt. Anders kan de verf gaan schroeien, wat wij in de schilderstaal noemen. Dan ontstaan er allerlei kleine, lelijke streepjes in het gehele schilderwerk.

Tips en technieken om latexverf buiten aan te brengen

Bij het aanbrengen van latexverf voor buiten is het belangrijk om de juiste technieken en gereedschappen te gebruiken. Gebruik een kwalitatieve kwast of roller die geschikt is voor latexverf en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de verf over het oppervlak. Breng de verf aan in lange, overlappende banen en vermijd te dikke verflagen. Houd rekening met de weersomstandigheden: schilder bij voorkeur op een droge, windstille dag met een temperatuur tussen 10 en 25 graden Celsius. Volg altijd de aanbevolen droogtijden tussen de lagen en breng indien nodig meerdere lagen aan voor een optimaal resultaat. Belangrijk is ook dat je buienradar bekijkt dat er absoluut geen regen komt als u geschilderd heeft op een gevel met latex. Natte latex en regen zorgen voor een hoop narigheid en de latex zal in combinatie met regenwater zo van de gevel glijden.

Neem Een Kijkje Naar Onze Vorige Projecten

Before After buitenschilderwerk-beforebuitenschilderwerk-after