123 Schilderen Logo

Latex Spuit

"De meest geschikte partner voor het uitbesteden van al uw schilderwerkzaamheden en andere soorten klussen!"

✓  Vakkundige & Professionele Schilders

✓  Ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak

✓  Wij komen iedere klus als beste uit de verf!

Ons schildersbedrijf is gevestigd in de omgeving van de Randstad en wij zijn gespecialiseerd in het schilderen van de binnen- en de buitenkant uw woning. Met al ruim 30 jaar ervaring in het schildersvak hebben wij al veel verschillende schilderprojecten mogen uitvoeren. Wij zijn geschikt voor zowel kleine projecten zoals het schilderen van een dakkapel of het verven van een buitendeur, maar wij zijn ook geschikt voor grote projecten zoals het schilderen van uw gehele woning of het schilderen van een kantoorpand.

123Schilderen staat bekend om zijn vakmanschap, klantgerichtheid en echt degelijk vakwerk. Daarnaast beschikken wij over een heldere, eenvoudige en efficiënte werkwijze. Wij bestaan uit een groep ervaren en professionele schilders die alle werkzaamheden accuraat, zorgvuldig en met veel aandacht uitvoeren. Wij vinden het belangrijk om hoge kwaliteit en goede service te leveren. Het doel is om onze klanten blij en tevreden te maken met een fantastisch eindresultaat.

De voordelen van een latex spuit

Een latex spuit is een uitstekend hulpmiddel voor zowel professionele schilders als doe-het-zelvers. Het biedt tal van voordelen, zoals een snellere en gelijkmatigere verfapplicatie, waardoor u tijd en moeite bespaart. Door de fijne verneveling van de spuit ontstaat er een strakke en egale afwerking, vrij van penseelstreken of rolsporen. Ook kunt u met een latex spuit goed de moeilijk bereikbare plaatsen bereiken, zoals plafonds, hoeken en randen. Dat vergemakkelijkt het schilderproces enorm. Het spuiten van wanden en plafonds geeft een zeer mooi resultaat en is veel sneller dan schilderen. De nodige voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen zoals het afdekken en tapen van de niet geschilderde objecten. Wij hebben hier veel ervaring mee, en nieuwbouw appartementen worden eigenlijk alleen maar gespoten.

Het kiezen van de juiste latex spuit

Bij het kiezen van een latex spuit is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren:

 • Vermogen: Kies een spuit met voldoende vermogen om de verfsoort die u wilt gebruiken aan te kunnen. Houd er rekening mee dat sommige latex verven dikker zijn dan andere en een krachtiger spuit vereisen.
 • Verstelbare druk: Een spuit met verstelbare druk stelt u in staat om de verneveling van de verf aan te passen aan uw specifieke behoeften en zorgt voor een grote nauwkeurigheid.
 • Spuittips: Verschillende spuittips zijn geschikt voor verschillende verfsoorten en oppervlakken. Kies de juiste tip voor uw project om de beste resultaten te bereiken.
Werkwijze-1

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Werkwijze-2

Ontvang een prijsopgave met bijbehorende levertijd

Werkwijze-3

Na akkoord kunnen wij aan de slag met schilderen!

Latex spuit technieken voor het beste resultaat

Om het meeste uit uw latex spuit te halen en een professioneel ogende afwerking te bereiken, zijn hier enkele belangrijke technieken om in gedachten te houden:

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van losse verf of behang is voordat u begint met schilderen. Gebruik indien nodig een primer om een goede hechting van de verf te garanderen.
 • Spuitafstand: Houd de spuit op een constante afstand van 20 tot 30 centimeter van het oppervlak voor een gelijkmatige verfapplicatie.
  Beweging: Beweeg de spuit in lange, gelijkmatige slagen, overlappende elke laag met ongeveer 30-50% om strepen en ongelijkmatige dekking te voorkomen.
 • Druk: Gebruik een constante, gematigde druk op de trekker van de spuit en vermijd abrupte start- en stoptechnieken.

Onderhoud en reiniging van uw latex spuit

Regelmatig onderhoud en reiniging van uw latex spuit zijn essentieel om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat het altijd optimaal presteert. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden en reinigen van uw spuit:

 • Direct na gebruik: Spoel de spuit direct na gebruik grondig uit met water om te voorkomen dat de verfresten opdrogen en de onderdelen verstoppen. Zorg ervoor dat u zowel de spuittip als het spuitpistool goed reinigt.
 • Controle: Controleer regelmatig de staat van de spuittips, filters en afdichtingen om slijtage of beschadiging te zien. Vervang versleten of beschadigde onderdelen indien nodig.
  Smering: Smeer de bewegende delen van de spuit regelmatig om een soepele werking te garanderen en slijtage te minimaliseren.
 • Opslag: Berg uw latex spuit op een droge, koele plaats op en uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat alle onderdelen droog zijn voordat u de spuit opbergt.

Neem Een Kijkje Naar Onze Vorige Projecten

Before After buitenschilderwerk-beforebuitenschilderwerk-after